Mérai Kata

Kutyaszar kontra kummantás

2018/08/07 merai.katalin

Miért kell par@sztnak lenni?

charles-deluvio-464973-unsplash.jpg

Történt ugyanis, hogy ma reggel, szokásomtól és lehetőségeimtől eltérően a reggeli gyermekfuvarozás után haza vettem az irányt.

Elgondolkodva azon, hogy miként fogok gyorsan sok mindent beleszuszakolni a rám szakadt másfél órába, éppen bandukoltam hazafelé a házunk mellett található kis kavicsos utcácskán a környékre jellemző madárcsicsergés, virágillat és a talpam alatt harsogó murva zajával.

Sokan futnak, kirándulnak vagy esetleg kutyát sétáltatnak errefelé.

Az itt lakók és a kirándulók jól elhatárolhatók egymástól. Az egyiknek hátizsákja van, és vigyorogva csillogó szemekkel bámészkodik, a másik csak egy lakáskulcsot lóbál, vagy a telefonját nyomkodja.

Na ma reggel összefutottam egy nyomkodóssal, akinek nagyon kedves és közvetlen kutyusa boldogan szaladt oda hozzám egy simogatásra, majd ment is dolgára. Szó szerint. Istenem, hát neki is el kell végeznie valahol, és tulajdonképpen pont ezzel a legfőbb szándékkal iktatják be a gazdik, kutyáik életébe a sétát. Teljesen érthető módon ezeket az ügyes-bajos dolgokat ne a lakásban végezzék el.

Kulcs elő, be a kiskapun, irány a lakás, mert nekem is még számtalan tennivalóm tornyosul, melyek elintézésre és megoldásra várnak. Ki a körfolyosóra. Fentről látom, gazdi nem serénykedik összeszedni a hátrahagyott tornyosulást.

Ó! Mondom a fene egye le a kezedet, hogy lusta vagy lehajolni érte. Morogva haladtam tovább az ajtónk fel, de akkor valamiért úgy gondoltam, hogy „márpedig ezt, nem hagyom annyiban”. Igenis, kutya... kötelességem szólni, érdeklődni, számon kérni és ha én nem szólok, akkor holnap is ez lesz a menet?

Fogtam magam és nem sajnálva az időmet a saját dolgaimtól, tempós lépcsőugrabugra, majd ki az utcára és miután kiszúrtam emberünket, aki láthatóan sietve loholt a kutya után, vagy unszolta őt, mert neki is bizonyosan ki volt számolva a reggeli idő, nekiiramodtam egy kis futásnak.

- Jó reggelt Uram! Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy a kutyus odapiszkított a játszótér mellé.
- Nem, csak nincs nálam semmi, amivel felszedhetném..... De pont azért megyek.
- Tehát akkor visszajön felszedni?
- Persze.
- O ... szuper, akkor semmi gond. Ha most visszafordul, szívesen adok egy zacskót és azonnal megteheti.

Néhány lépés után, fordulásból mellém szegődött egy szélfútta zacskó, merthogy ilyen azért Budán is van. Felkaptam a földről, majd a kezébe nyomtam.

- Tessék, szerintem ez pont megfelel.

Na nem örült. De kénytelen-kelletlen visszahívta az amúgy nagyon kedves és jámbor szaladgáló nagyobb testű kutyát, majd ha nem is együtt, de közel egymáshoz elindultunk visszafelé a csomag irányába. Természetesen szegény kutya verbálisan kapott közben mindenért, akaratlanul is elárulva magát a kedves gazdi, hogy esze ágában sem volt a reggeli halmot felszedni.

Kérdem én, nem lett volna egyszerűbb menet közben ezt az amúgy szerintem evidenciának tartott hajlongást elvégezni. Időt, kellemetlenséget spórolt volna meg magának, nekem. Továbbá, komolyan gondolja, hogy elhiszem neki, hogy csak hazaszaladtak volna egy zacskóért, amit már reggel rutinból zsebre kellett volna hogy tegyen? Arról már nem is beszélve, hogy a látható reggeli rohanásban inkább a kutyájával foglalkozna, ne pedig a telefonjával,

de ez már persze személyeskedés, úgyhogy az erről szóló további gondolataimat inkább megtartom magamnak.

Ui: Azóta láttam a kutyát újabb reggeli áldással. Gazdit viszont nem ....

kutya, katarzis, kutyaszar, méraikata

A bejegyzés trackback címe:

https://meraikata.blog.hu/api/trackback/id/tr9514099847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MartArt 2018.08.07. 08:47:37

Szép ecsém be’nagy Kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál! Nem is értem minek tart magánál kutyát. Én telefont sem viszek kutya sétáltatáshoz.

2018.08.08. 07:48:32

Azt nem értem hogy ezek az emberek is azon az utcán járnak, ha kutyája odaszarik, azt ő is napokig kerülgetni fogja, az ő gyereke tüdejét is tönkreteszi, amikor a szél szétfújja, szóval hogyehet valali olyan igénytelen, hogy ott sétálgat, jár munkába, boltba, játszótérre, ahova (a kutyája) szarik?

Paprikajancsi007 2018.08.08. 08:05:21

Kobor kutyak/macskak szarat is felszedeted? Galambok,verebek szarhatnak barhova?

Bobby Newmark 2018.08.08. 08:09:16

De bazdmeg... Nekem ezért nincs kutyám. Persze, cuki lenne, ahogy a pofámba nyáladzik, meg biztos jó elnézni, ahogy hülye, de mérlegeltem, hogy ez ellensúlyozza-e azt, hogy én 10-15 éven keresztül minden szájbabaszott nap kétszer szart fogdossak... és nem. Én erre nem vagyok hajlandó.

Kár, hogy ennyi intelligencia már nem szorult ezekbe a faszkalap tahókba, hogy ezt így még a kutya beszerzése előtt végiggondolják.

Bobby Newmark 2018.08.08. 08:12:04

@Paprikajancsi007: Kóbor kutyák sem léteznének szar kutyatartók nélkül, és jellemzően nem ott bandáznak kóbor kutyák, ahol nagy a forgalom és napjában másik 100 kutyát elsétáltatnak arra. Macska meg elássa, kivéve azt az egyet, amelyik a környéken a fő basszájba.

Szóval ha ezek az érveid felszedés helyett, akkor még a hátadra is kenem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.08. 08:20:33

A kutyapiszok értékes trágya, nem kell ezért felszedni a zöld területekről.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 08:25:05

@maxval balcán bircaman: téged is azzal etetnek, szóval inkább a tányérodon a helye.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 08:25:54

@Bobby Newmark: neked felnyalnod kellene, fel sem tűnne a különbség a kézzel szedéshez képest.

butyko 2018.08.08. 08:30:42

Valami törvény vagy rendelet előírja,hogy kell lennie elegendő mennyiségű kakiszacsinak a gazdánál.Ha nincs,a közterületfelügyelet megbüntethet. Az nem kifogás,hogy már elfogyott a mai...:) A felelős gazdik felszedik az outputot, gondoskodunk a táplálásról és a végtermékről egyaránt.

kíváncsiskodó2018 2018.08.08. 08:50:48

Minden kötekedés nélkül melyik a jobb? a magas fűben (merthogy nálunk nem igazán nyírja a füvet a város) megbúvó kupac ami táplálja a füvet vagy a kukában hetekig bűzülgő műanyag zacskóba beletekert csomag? Vagy ha esetleg papír zacskó vagy zsebkendő akkor pedig a kivágott fákba van beletekerve az a kupac ami pár nap-hét (nem vagyok tisztában a lebomlási idejével) elbomlik. Nah meg az a kérdés hogy a homeless ha odaszarik a járda közepére azt ki szedi fel?

Plumper_ 2018.08.08. 08:53:28

A sz@rt felszedni egy dolog, de a legtöbb kutyás telehúgyoztatja a kutyájával a járdát, utcát, mindent. Azzal nem tudnak mit csinálni. Tavasztól őszig nem lehet megmaradni a városban a tömény, mérgező húgy miatt. Megoldás: tessék kertes házban kutyázni, vagy kimenni az erdőbe. Nem a belvárosba való.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 08:57:02

@Plumper_: jobb ha tudod, ami húgy szagot érzel, az többnyire kétlábú állatoktól, a fajtádtól ered...

Plumper_ 2018.08.08. 08:58:45

@Le a spammerekkel: igen, ezzel szoktak védekezni a kutyájukat bárhol üríttető kutyatulajdonosok. azért megnézném azokat a homleszeket, akik a házFALAKRA húgyoznak 50-100 cm-enként...

2018.08.08. 09:05:50

@Plumper_: Pontosan. Itt a környéken egyetlen hajléktalan sem tanyázik, de ebben a melegben olyan gyomorfordító kutyahúgyszag van, hogy kb elviselhetetlen. A szart többnyire felszedik, bár van kivétel, de minden szívfájdalom nélkül hugyoztatnak le kapubejárót, bolt ajtót, autót, mindent a kis kedvenccel. Látom minden reggel, amikor edzésre megyek.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 09:08:23

@Plumper_: miért, szerinted az alkoholista, nem feltétlenül hajléktalan fajtársaid hova hugyoznak?

Plumper_ 2018.08.08. 09:10:13

@Le a spammerekkel: nekik meg lehet mondani, hova menjenek. parkba, nyilvános WC-be vagy a bús p-ba. de a kutyatartó, az mindenen felháborodik, mert neki joga van 5 bernáthegyit tartani a 35nm-es belvárosi lakásban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 09:10:57

@Klesk: tudod ebben az a poén, hogy volt a házunkban egy beteg kutya, aki (!) sokszor összepisilte a liftet. Nem mondomy hogy semmi szaga nem volt, de amikor ugyanezt egy kétlábú fajtársatok követte el, az bűzlött a fölszinttől a legfelső emeletig.

2018.08.08. 09:13:54

@Le a spammerekkel: Hát ha neked a kutyahúgyszag okés, akkor megértem. Az ízlés tényleg nem vita tárgya. Én pont úgy utálom, mint bármelyik más élőlény húgyszagát.

eßemfaßom meg áll 2018.08.08. 09:36:57

@maxval balcán bircaman: "A kutyapiszok értékes trágya, nem kell ezért felszedni a zöld területekről. "

Ezt minden kutyás posztál beirod és mindiog elmagyarázzák neked a nálad okosabbak, hogy ordas hazugság.

eßemfaßom meg áll 2018.08.08. 09:38:24

@kíváncsiskodó2018: "Minden kötekedés nélkül melyik a jobb? a magas fűben (merthogy nálunk nem igazán nyírja a füvet a város) megbúvó kupac ami táplálja a füvet"

A kutyaszar nem táplál semmit. A kutyaszar szimpla veszélyes hulladék.

eßemfaßom meg áll 2018.08.08. 09:40:44

@Le a spammerekkel: senki nem tiltja meg neked, hogy egy lavórral járj az utcán és abba pisáltasd a sétáltatott kutyákat aztán körbelocsold vele a lakásodat. Belülről persze.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 09:41:57

@eßemfaßom meg áll: te is lélegezhetnél valami palackba, mert iszonyat büdös a fejeden lévő segglyukad, mégsem teszed.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 09:42:41

@Klesk: látszik, mennyire buta és agresszív korcs vagy, de ezt miért reklámozod?

eßemfaßom meg áll 2018.08.08. 09:46:15

@Le a spammerekkel: Egy hardcore trolltól kicsit többet vártam volna. Hiába, a nagy meleg teljesítménycsökkenést okotz.

kíváncsiskodó2018 2018.08.08. 09:54:02

@eßemfaßom meg áll: lehet, nem tudom, nem vagyok ürülékológus :) de gondolo ma műanyag zacskó az teljesen jó :D

kacsa. 2018.08.08. 10:27:35

Szerintem lehajolni a végtermékért és felszedni sokkal kevesebb munka, mint utána az első kukáig elvinni (ez sok környéken a kutyatartó lakhelyét jelenti). Az viszont érdekes kérdés, hogy mi árt jobban a környezetnek: az otthagyott kutyagumi vagy az egyesével nejlonzacskóba csomagolt. Higiéniai szempontból városban szerintem az előbbi a rosszabb, de erdőben megértem, ha valaki inkább elássa.
Egyébként ha megvan, hogy melyik kutya hagyta ott és hol lakik, akkor megcímezve ott lehet hagyni az ajtajuk előtt.

kommentes nikk 2018.08.08. 10:43:33

Csókolom, én csak azt szeretném mondani, hogy a poszterina első osztályú milf!

Mr.paksimogyoró 2018.08.08. 10:44:47

@maxval balcán bircaman: Csodálkoztam volna, ha nem böfögsz ide is valami oltári baromságot.

kommentes nikk 2018.08.08. 10:45:53

@maxval balcán bircaman: egy másik posztnál már elmagyaráztuk a hülye bolgár fejednek, hogy a húsevők szara nem trágya, azt sehol nem használják trágyaként, nem értékes, hanem káros. Lehet, hogy a büdös putriban, ahonnan jössz, kutyaszarral trágyáznak, ez mondjuk magyarázatot is adna sok mindenre veled kapcsolatban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 11:20:55

@eßemfaßom meg áll: nem érdemelsz többet. Egy fideSSes szardarab örüljön ennek is.

maintenator 2018.08.08. 11:24:06

A kutyások kevés kivétellel elméletben jól felszedik az ürüléket, a gyakorlatban sötétedés után nem, ha nincs szemtanu akkor sem szedik fel. A kutyát szájkosár és póráz nélkül viszik le sétálni, szaratni, a dög előre fut, a kutyás pedig eljátsza, hogy nem vette észre a pottyantást.
Ezeket a devianciákat csak kemény büntetésekkel, szigorral lehetne megfogni, itt még a modern technika is segíthetne. Az ürülék DNS vizsgálata és a kutyáról tárolt DNS adat alapján behatárolható lenne a tulaj, akivel a vizsgálati eljárást ki is lehetne fizettetni. Az infrastruktúra fenntartása a kutya adójábó fedezhető lenne!

kommentes nikk 2018.08.08. 11:26:36

@maintenator: mondjuk az ebadó, főleg városban, sokat segítene, a sok félkegyelmű meggondolná akkor, hogy vegyen-e nyakra-főre mindenféle kutyát a panelba meg a belvárosi társasházba. Jó kis havi 5-10 ezres adó, aztán máris nem kéne a háromnegyedének a kutya, ami egyébként sem egy díjnyertes ötlet a zsúfolt városokban. Győrben egyébként a szájkosár nélküli kutyasétáltatás instant 30 rongy, ezt Bp-en is át lehetne venni.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 11:28:00

@maintenator: ezt jobb helyeken rágalmazásnak hívják, ugye tudod?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 11:31:40

@kommentes nikk: téged gyerekkorodban megharapott egy csivava, azért gyűlölöd a kutyákat és gazdáikat? Bár ahogy elnézem, neked mindegy, csak legyen kit gyűlölnöd, lehetőleg habzó pofával acsarkodva.

kommentes nikk 2018.08.08. 11:40:43

@Le a spammerekkel: szeretem a kutyákat, tavaly költöztünk kertesházba, idén tervezünk beszerezni egy kutyát, már voltunk fajtamentő telepen nézelődni. Semmi baj a kutyákkal, a gazdáikkal van baj, a gazda hibája, ha egy kaukázusi juhász lakik egy harmadik emeleti lakásban 60nm-en, az nem a kutya hibája (tapasztalat, szomszéd volt), meg ha neveletlen, unatkozó, egész nap ugató tacskó a falszomszéd, az se fain (ez is megvolt). és még ezer példa lehet. A jellemzésemet meg biztos kurva frappánsnak találod, csak marhaság. Ennyi erővel te ugyanígy fröcsögsz, például abban a kommentedben, amire most válaszoltam.

kommentes nikk 2018.08.08. 11:41:58

@Le a spammerekkel: a rágalmazás tényállásának semmi köze ahhoz, amire válaszoltál, olyan kifejezéseket használj, amiknek tudod a jelentését, így csak nevetségessé teszed magad.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 11:47:38

@kommentes nikk: ö... na mesélj, jogászka, miért is nem rágalmazás, ha ismeretlen embereket nagy nyilvánosság előtt szabálysértéssel, szándékosan elkövetett szaszabálysértéssel vádol valaki, miközben még tisztában is van vele, hogy hazudik??? Ha már a kutyákhoz ennyire értesz... :D (gondolok itt arra, hogy ha nem tudod, mennyit mozog a kutya, miért feltételezed, hogy a lakás kevés neki??)

zolia 2018.08.08. 11:50:23

@maxval balcán bircaman: Birka, te pont olyan hülye vagy itt is, mint más egyéb blogokban. A disznószar is értékes trágya (a birkaszar meg pláne!), legjobb lenne mindjárt azt is szétteríteni a parkokban, hadd szaladgáljanak közte kedvükre az emberek.

kommentes nikk 2018.08.08. 12:12:35

@Le a spammerekkel: azért agyatlankám, mert általánosságról volt szó, nem konkrét személyről, te nagyeszű :) Egyébként meg a te szádból fröcsög a fideszes szardarabozás, szóval a te agyaddal nem csoda ez a szint.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 12:31:20

@kommentes nikk: aham... hát ha ezt "tanultad", akkor kérd vissza a pénz3d a sulitól! :D

Bobby Newmark 2018.08.08. 12:50:56

@kommentes nikk: Évente kellene szedni egy összegben, hogy még fájjon is. Az a te számaiddal évi 60-120e forint.

Mondjuk annak lennének ilyen nem kívánt hatásai, hogy az egyébként magányos öreg bácsik és nénik tömegével veszítenék el az ép eszüket, amit most csak a másik élőlénnyel való folytonos interakció tart még fenn...

Bobby Newmark 2018.08.08. 12:58:57

@Le a spammerekkel: Édes faszom, mennyire ostoba vagy! :D

Léccilécci, pereld már be! Úúúgy végignézném, ahogy beszopod, és még a perköltséget is rádverik! :D

Lady Ann 2018.08.08. 13:00:11

Ez nem illik bele a vitába, de a környéken van egy kedves kutyatartó, aki bezacsizza a végterméket, majd zacsistól eldobja az utcán, akár 2 egész méterre a kukától. Na ennek mi értelme van???

kommentes nikk 2018.08.08. 13:03:18

@Le a spammerekkel: na akkor utoljára a marhaságod, erre a kommentre írtad a rágalmazós agymenésedet:

"A kutyások kevés kivétellel elméletben jól felszedik az ürüléket, a gyakorlatban sötétedés után nem, ha nincs szemtanu akkor sem szedik fel. A kutyát szájkosár és póráz nélkül viszik le sétálni, szaratni, a dög előre fut, a kutyás pedig eljátsza, hogy nem vette észre a pottyantást.
Ezeket a devianciákat csak kemény büntetésekkel, szigorral lehetne megfogni, itt még a modern technika is segíthetne. Az ürülék DNS vizsgálata és a kutyáról tárolt DNS adat alapján behatárolható lenne a tulaj, akivel a vizsgálati eljárást ki is lehetne fizettetni. Az infrastruktúra fenntartása a kutya adójábó fedezhető lenne!"

Na most fusd át kérlek, és regéld el, hogy ebben hol van akár csak szikrája is a rágalmazásnak? Nagyon várom a választ!

maintenator 2018.08.08. 13:21:26

@Le a spammerekkel: Ugye nincs kutyasz@r a járdán? Hát azok sem az énekesmadarak hagyatékai! Ott sétált a kutyás a kutyájával, a hagyatékot pedig nem szedte fel. Mivel a jelenség sajnos tömeges, némi általánosítást a legérzékenyebb lelkű kutyatartónak is el kell viselnie. Az érzékenykedés helyett célszerűbb lenne a higéniát lazábban felfogó kutyástársakkal elbeszélgetni, és bevezetni őket a kultúráltabb ebtartás rejtelmeibe!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 13:33:15

@kommentes nikk: zsenikém, ott keresd, hogy "gyakorlatban"... többet nem segítek. Az a kurva anyázós szardarab a te másik nicked? Értelmi színvonal kb. hasonló. :D

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 13:36:34

@maintenator: képzeld, tudom, hogy van néhány hülye aki otthagyja... megfelelő emésztésű kutyával egyetlen ilyen idióta után is szartenger marad, ha egy hétig nem takarítják a járdát. Ha olyan nagyságrendben hagynák ott a szart a kutyások, ahogy azt ti gyűlölködő férgek állítjátok, térdig gázolnátok a szarban...

kommentes nikk 2018.08.08. 13:40:40

@Le a spammerekkel: annyira tudtam, hogy nem lesz érdemi válasz :))) Nyugodtan beismerheted, hogy hülyeséget írtál, az ilyesmi javítja a jellemet. Neked az meg elkélne láthatóan.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 13:45:02

@kommentes nikk: hát öregem... ha nem vagy képes ennyit értelmezni... ez már a te sarad. Persze nem is vàrtam mást. :D

kommentes nikk 2018.08.08. 13:46:32

@Le a spammerekkel: megteszed, hogy leírod végre, hogy mi a rágalmazás? De konkrétan, hogy te mit látsz rágalmazásnak. Most már tényleg érdekel. Kérlek, csak két mondatban foglald össze, hogy az idézett kommentben mi volt a rágalmazás, vagy a rágalmazásnak csak a lehetősége akár.

mpl 2018.08.08. 13:47:01

@kíváncsiskodó2018: a ragadozók ürüléke nem tesz jót a zöldnek, ellentétben a növényevők trágyájával.

Bobby Newmark 2018.08.08. 13:50:04

@Le a spammerekkel: Szaromle, te vállalsz közösséget a gyökerekkel, akkor viseld szépen.

Az egyébként egy picit sem ad okot arra, hogy megpróbálj elgondolkozni az életeden, hogy MINDEN témában valahogy a szarfaszú oldalon sikerül kikötnöd?

Aztán meg vitába keveredsz értelmes és normális emberekkel, mert vagy morálisan vállalhatatlan seggarcúságot tűzöl a zászlódra, vagy beleállsz egy kibaszottnagy orbitális faszság mögé?

Tudod, van az a vicc, hogy hallgatja az ember a rádiót, hogy "kedves hallgatóink, vagy egy őrült, aki szembe megy az autópályán"... Nna, az rólad szól.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.08. 14:10:37

Nagyvárosi télutó

Bakancs mállik, amit kirág
Hómezei szórt-sóvirág,
S ameddig az orrunk ellát,
Bűzt érzünk, de jó debellát.

Kutyagumis már a határ,
Bárcsak járna erre tatár,
Kutyafülű, kutyafaló,
S jönne véle import fa-ló,

Melyben bújna ezer sintér,
S elvinné, kit tojni kint ér,
Husinak a kínaiba,
Nem lenne itt semmi hiba!

Kutyából így lőn szalonna
(Budapesten több száz tonna),
S fő belőle híres-neves
Szecsuáni csirkeleves.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2010/02/nagyvarosi-teluto.html

maintenator 2018.08.08. 15:26:00

@Le a spammerekkel: Hát, elég erősen fogalmazol, ha nem ebben a baráti körben lennél, még ezt a "gyűlölködó féreg" jelzőt, amelyet konkrét hozzászólóknak címeztél, még becsületsértésként is értelmezhetnénk! Ezzel főleg az a baj, hogy azt a kört, amelyik kiáll a tisztaság és a higénia fenntartásáért, ami egyben a Te érdeked is, sértegeted. A tisztaság mindig fontos volt, gondolj csak Semmelweis tanításaira -ma is érvényes, vagy az általad is kedvelt kütyük mikroelektronikai alkatrészeire -elképzelhetetlen labor tisztaság mellett gyártják. Nem gondolnám, hogy ezért férgek lennének!

zizi77 2018.08.08. 16:16:15

@Lady Ann: pár utcára kezdődik az erdő tőlünk/Bp/. Autóval elhozzák a kutyákat sétáltatni az erdőbe, amivel persze semmi gond/persze se póráz, se szájkosár, én meg a kicsi gyerekeimmel sétálok ugyanott/. Viszont a tele zacskókat/már aki összeszedi/ az erdő szélén otthagyják. Értem én, hogy lehetne ott esetleg egy szemetes is, de amíg nincs, mégis mit gondolnak mi lesz a zacsis sorsa?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 17:00:39

@maintenator: nem. Nem sértegetem. Ez mind dicséret. Az ilyenekre.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.08. 17:04:36

@kommentes nikk: ott a kulcsszó idézőjelek közt. Olvasd el az eredeti mondatnak az ezzel kezdődő mondatát! Nem megy. Erre mit mondjak?
Már nem tudom, melyikőtök volt: SÖTÉTBEN TUDATOSAN, SZÁNDÉKOSAN OTTHAGYJÁK A KUTYASZART. Ha ez igaz, az minimum szabálysértés. De nem igaz, csak egy nagyon szűk kisebbségre. De azok szerintem fényes nappal se szedik fel.

Bobby Newmark 2018.08.08. 18:16:16

@Le a spammerekkel: Huh, de magas szintű riposzt volt ez! Még egy kicsit okosodsz, és a középső csoportba léphetsz az oviban.

kommentes nikk 2018.08.08. 22:22:18

@Le a spammerekkel: oké, visszajutottunk az elejére, nem tudod, mit jelent a rágalmazás :) Mondjuk mindegy, én vagyok a hülye, hogy ezen az apróságon rugózok, csak szembeötlött, hogy hatalmas marhaságot mondasz, ráadásul vehemensen ragaszkodsz hozzá, tökmindegy az egész. Részemről sokkal nagyobb szigort vezetnék be a városi kutyatartásban, mert nem fair, hogy egyesek (jellemzően félreértelmezett, és az állatnak is kellemetlen) hobbijáért mások szívjanak. A városi kutya abban az esetben városkompatibilis, ha jól nevelt, ha foglalkoznak vele, ha lemozgatják naponta (!), ha jól választottak fajtát, és ha a szart/hugyot megfelelően kezelik. 90%-ban ez nem teljesül, ezzel nehéz vitatkozni. Amíg a kutya tartásának az indoka kb annyi, hogy jópofa kiegészítő, mint egy cipő, karkötő, autó, akármi, addig tré marad a helyzet.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.09. 07:04:01

@kommentes nikk: oh, bölcs jogász komám, világosíts fel, mit jelent a rágalmazás! Aztán leírod pontosan azt, amiről beszélek, csak megmagyarázod, hogy de mégis neked van igazad... :D

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.09. 07:33:02

@kommentes nikk: a kedvedért megnéztem a wikin a definíciót. Tán nézd meg te is és ha olyan jól tudod, javítsd már ki az oldalt, mert biztosan marhaságot írtak.

kommentes nikk 2018.08.09. 10:00:19

@Le a spammerekkel: ombre, ne a wikit nézegesd, hanem a BTK-t :))))))))))))) De igazából már marha unalmas, hogy ötödszörre sem tudsz egy kétmondatos választ adni a kérdésre, hogy mit láttál te rágalmazásnak, csak ilyen olvasd el, meg gondold végig, meg a hasonlók, már-már komikus, ahogy próbálod igazolni a hülyeségedet :) Én befejeztem, győztél kishaver, meguntam, legyen az a rágalmazás, amit te annak gondolsz, a valóság meg mint apró mellékkörülmény, nehogy megzavarjon :))))))))))))))

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.09. 12:19:54

@kommentes nikk: magyarul nem olvasol, nem tudod miről ugatsz, csak fikazol megállás nélkül. Nem lep meg. Szarértőcske...

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.09. 12:22:08

@kommentes nikk: az meg külön szánalmas kisköcsög, hogy leírtam, de még azt sem fogtad fel, csak acsarkodsz a habzó pofáddal, mint egy veszett kutya. Sajnállak. Remélem, nincs.munkád, mert feltételezem, abban sem lennél jobb... :D

eßemfaßom meg áll 2018.08.09. 19:31:22

@zolia: "A disznószar is értékes trágya (a birkaszar meg pláne!), legjobb lenne mindjárt azt is szétteríteni a parkokban, hadd szaladgáljanak közte kedvükre az emberek. "

Ezzel ott van a probléma, hogy a disznószar tényleg értékes trágya így azt lenne is értelme szétteriteni adott esetben, mig a kutyaszar az egy értéktelen viszont fertőző szar

eßemfaßom meg áll 2018.08.09. 19:32:18

@Le a spammerekkel: téged komolyan nem zavar, hogy ennyire butasegg vagy? Anyád nem pofoz fel miatta mindennap kétszer?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.09. 19:36:31

@eßemfaßom meg áll: és téged, hogy egy szarházi, ostoba nyilas vagy? Anyádat nem zavarta, hogy a kuncsaftja szifiliszes volt mikor téged csinált, nála reklamálj... :D

zolia 2018.08.09. 22:13:15

@eßemfaßom meg áll: Így van, mégsem terítik. (Csak a szántóföldre, ahol kifejtheti áldásos hatását.) Éppen ezért kéne mégiscsak felszedni a kutyaszart, ámbár a jelek szerint Birkának kedvére való, ha úton-útfélen belebotlik.

eßemfaßom meg áll 2018.08.11. 15:13:51

@Le a spammerekkel: Kérdezd meg a fejedben Hangokat, majd azok elárulják.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.11. 15:25:22

@eßemfaßom meg áll: mi van, az ápolóid már megint nem figyeltek, hogy gép mellé ültél?

eßemfaßom meg áll 2018.08.12. 08:03:14

@Le a spammerekkel: [ásít]

Tanujjá má meg trollkodni, ha már ezt tetted meg életcélnak.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.12. 08:29:53

@eßemfaßom meg áll: előbb tanulj meg embernek lenni, ami esetedben reménytelen.

eßemfaßom meg áll 2018.08.12. 20:56:17

@Le a spammerekkel: "Tanujjá má meg trollkodni, ha már ezt tetted meg életcélnak. "

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.12. 21:08:18

@eßemfaßom meg áll: mély az a karc a lemezen... mondom: válj emberré, utána pofázz!

eßemfaßom meg áll 2018.08.14. 07:03:39

@Le a spammerekkel: Utálom ismételni magam, többet meg nem érdemelsz, szoval lásd fentebb
süti beállítások módosítása