Mérai Kata

Boros-almás Grillkolbász

2018/07/25 merai.katalin

mini Falat Kaland - avagy, végy egy pohár bort

 

Mint az köztudott, minden valamire való recept úgy kezdődik, hogy: "Végy egy pohár bort." Ez most annyira komoly, hogy kötelező betartani. 

Nem kicsit foglalkoztatott az a tény, hogy mi van a BÓTI grillkolbászban.

Mivel rengeteg rémtörténetet hallgattam végig, hogy mik, hogyan és milyen mennyiségben fordulnak elő a darálmányban, arra a végső elhatározásra jutottam, hogy itt az ideje felkutatnom néhány házilag elkészíthető, zamatos és még akár kímélőnek is nevezhető partifalatot. Mielőtt azonban közkincsé tettem volna grillkolbász receptjeimet, gondoltam mégiscsak kipróbálom.

Természetesen kóstolás után még belenyúltam az arányokba, de ez csak irányelv kedves kavarógép. Itt most elfogadható az a javaslat, hogy "Ízlés szerint". Ettől függetlenül bizton állíthatom, hogy ha az itt feltöltött arányokat követed, akkor is nagy sikered lesz vele. Hajrá, elő a keverőtálakkal és a kalandvággyal. 

Az elkészítés nem igényel nagyobb konyhai ismereteket. Legfontosabb az előkészítés, ami a hozzávalók egyenletes kikeverésével majdnem be is fejeződik. Tehát keverjük össze a hozzávalókat, majd ha ezzel megvagyunk, lássunk hozzá a továbbiak előkészítéséhez. Addig a bekevert húst lefóliázva tartsuk a hűtőben.

A vékonybelet áztassuk be hideg csapvízbe és jó alaposan - többször cserélve rajta a vizet - mossuk át. (Régen Ultra nevű por állagú tisztítószert szórtak a mosóvízbe és több lében áztatták.) A végén alaposan a csapvíz alá tartva mossuk ki és daraboljuk fel olyan hosszúságúra, amilyen hússzúra csak lehet.

Mivel valószínűleg néhány helyen ki lesz lyukadva a bél, érdemes a szakadásnál elvágni. A bél végét igyekezzünk megnyitni, majd a csap szájához illesztve folyó vízzel átmosni, úgy mintha az egy slag lenne.

Ha ezzel megvagyunk, akkor a kolbásztöltő csőrére óvatosan húzzuk rá a feldarabolt belet, mint egy zoknit, mivel a töltést a bél végénél kezdjük, így a töltelékünk szépen a töltőcsőrön át belebújik a grillkolbászunk külső burkába. Ne töltsük nagyon keményre.

Ha egy-egy szállal megvagyunk akkor kb 10 cm-ként tekerjünk rajta egyet, hogy a kis kolbászkáink elkülönüljenek.

Amit nem szeretnénk azonnal felhasználni, természetesen lefagyasztható.

 

nyár, grill, házikolbász, grillkolbász, borosalmás

A bejegyzés trackback címe:

https://meraikata.blog.hu/api/trackback/id/tr1014042482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása