Mérai Kata

Petrezselymes Grillkolbász

2018/08/21 merai.katalin

Mini Falat Kaland második állomás.

 

Nem hagyott nyugodni az a tény, hogy a grillkolbász készítés nem csak hogy nem bonyolult, de még szórakoztató is. Így nekiláttam a Boros-almás Grillkolbász után egy újabb variációnak, amit én nemes egyszerűséggel Petrezselymes Grillkolbásznak neveztem el. 

Sokat nem kellet gondolkodnom, hogy az interneten fellelt hasonszőrű recept jó ötletnek tűnt-e, hiszen .. hogy is van:

Kolbász jó, Grill jó, Petrezselyem jó ... Nekem ízlik.

Hosszúra nem nyújtanám a bevezetést, hiszen elsősorban a Petrezselymes Grillkolbász receptje miatt vagy itt kedves idelátogató, úgyhogy magát az elkészítést és a tapasztalásaimat a piros betűvel kiemelt szövegrészre kattintva találod. A receptet viszont már mutatom is:

TIPP: érdemes a receptemtől eltérően eleve tenni hozzá zsírnakvalót, de ne füstöltet, mert akkor az teljesen elviszi más irányba a kolbászka eredeti KARAKTERÉT.

 

 

család, nyár, grill, kolbász, különleges, petrezselyem, megéri, házikolbász, grillkolbász, katafakanala, méraikata, petrezselymesgrillkolbász

A bejegyzés trackback címe:

https://meraikata.blog.hu/api/trackback/id/tr514042462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar. 2018.08.22. 16:19:22

Grillkolbászt érdemesebb juhbélbe tölteni, a sertés vékonybélről csak kicsomagolás után szokott kiderülni, hogy valóban vékony vagy nevével ellentétben egész vastag. Utóbbi esetben elég gáz lesz a grillen átsütni a kolbászokat.

merai.katalin · http://katafakanala.blog.hu 2018.08.22. 17:16:56

@Boar.: Elképzelhető, bár én eddig akár hányszor vásároltam, még mindig az volt benne, ami rá volt írva. Juhbéllel még nem dolgoztam, de gondolom mivel vékonyabb az átmérője, talán kicsit macerásabb is a töltés.... de ez persze, csak feltételezés a részemről.

Boar. 2018.08.22. 22:18:24

@merai.katalin: Persze, hogy az van benne. Sertés vékonybél. Csak épp sertés vékonybél és sertés vékonybél között komoly különbségek vannak. A profibb minőség "yardos bél" az sajnos vastagabb ami nem gond füstöltkolbász vagy sütőkolbász készítésénél de a grillre a vékonyabb kell.
Ilyesmi:
bollerbolt.hu/termek-reszletek/juhbel-grillkolbaszhoz-es-virslihez-25m-270?gclid=EAIaIQobChMInc-VkL2B3QIVQed3Ch12zQRVEAAYASAAEgI54fD_BwE
Nálunk egy helyi cég húsboltjában árulnak grillkolbászt ami gyakorlatilag megegyezik a sütőkolbásszal ízesítésben csak vékonyabb. Nagyon jó és jó vele dolgozni, könnyű a parázson megsütni.

merai.katalin · http://katafakanala.blog.hu 2018.08.23. 08:02:37

@Boar.: rendben:) kipróbálom és majd referálok:) hiszen .... a ... puding próbája az evés. aztán a végén, majd leszek én a megmondóember :)
süti beállítások módosítása